ZIMSKI ZNANSTVENI KAMP: STEMart, ‘bridging the brain’ !

Ove zime učit ćemo i zabavljati se uz STEMart!

 

STEMart je novi edu-program ‘Koraka do znanosti’ koji spaja znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku s umjetnošću odnosno umjetničkim izražavanjem. Na ovom zimskom kampu ćemo koristiti znanstvene koncepte iz svih područja prirodnih znanosti, modele, eksperimente, multimediju i umne mape, izradu funkcionalnih naprava, izuma i igračaka, znanstvene igre i konstrukcije, a sve njih ćemo imati priliku izraziti na svoj jedinstveni, kreativan, slobodan, umjetnički način!

Struja i roboti će nam pomoći da koristimo liniju i boje na jedinstvene načine, šuma će nam otkriti svoju umjetnost, magnetizam svoju čarobnost, matematičke obrasce ćemo pretvoriti u opipljive slike, a kemija i fizika će nam otkriti kako stvarati neuobičajena, ali prava znanstveno-umjetnička djela!

Ovu metodu rada smo simbolično nazvali ‘bridging the brain’ i njezina glavna zadaća je kreiranje ‘mosta’ između dvije polutke mozga i poticaj na sinergiju njegovih funkcija.  Djeca će uz naše stručno vodstvo u ovakvom okruženju imati priliku aktivno se baviti znanošću, tehnologijom, inženjerstvom i matematikom, iskustveno učiti te korisiti sva svoja osjetila kako bi izrazili svoju inovativnost i kreativnost, testirali svoje pretpostavke i moguća rješenja, slobodno istraživali i izrađivali nešto što zaista funkcionira, a svemu tome će pridodati svoju maštu. 🙂

Program je namijenjen grupi od do 12ero djece u dobi od 7 (eventualno 6) do 12 (eventualno 13 godina) sa dva edukatora i odvijat će se 4 dana od 8h do 16h (s dežurstvom od 7:30 do 17h) u našem prostoru na adresi Grabeščak 16, a po rasporedu će sadržavati i par mini znanstvenih izleta u PP Medvednica. Kamp uključuje i tri cjelovita obroka: doručak, ručak i užinu. Cijena cjelokupnog programa je 1000kn.

Termini: 27.-30.12.’16. i 02.-05.01.’17.

Kontakti za sve informacije i prijave: korakdoznanosti@gmail.com i 092 173 8801

Molimo Vas da u prijavi uz podatke o djetetu i kontakt navedete eventualne napomene ako smatrate da je to potrebno (npr. ako dijete ima potrebu za posebnom ishranom i sl.).

Prijavite svoje dijete na obuhvatni zimski STEMart edu-program i vidimo se!

ISTRAŽIVANJE + IGRA = UČENJE + ZABAVA