RASTEaM s novim ‘Korakom do znanosti’!

UPISI U PROGRAME CJELOGODIŠNJIH RADIONICA!

S novom školskom godinom u ritmu, uskoro kreću i naše STEaM radionice!

Korak do znanosti djeci od 4 do 12 godina omogućuje cjelogodišnji edukacijski STEaM program  znanstvenog istraživanja, učenja, eksperimentiranja i dobre znanstvene zabave 🙂

happy7

RASTEaM je koncept koji je proizašao iz našeg rada i on u suštini podrazumijeva okruženje konstruktivnih i logički vođenih situacija te podražaja koji stimuliraju razvoj djeteta. Uz pomoć u osnovi jezika, a konkretno koristeći STEAM: Science Technology Engineering Arts Mathematics, koji nam omogućuju neizmjeran spektar novih riječi, jezika i koncepata, djeca imaju priliku neposredno proživjeti:

eksperimente, izradu različitih funkcionalnih naprava, izuma i igračaka, znanstvene i društvene igre, male znanstvene projekte, izazovne zadatke, programiranje, mjerenja, prikaze i analizu mjerenih podataka, slaganje i konstruiranje…  Sve to stimulira njihova  osjetila i zainteresirani dječji duh! Dijete tijekom naših programa uči iz vlastitog iskustva i  ‘raste’ 🙂 Nakon toga, mogućnosti su doista beskonačne!

26.2.2

Dakle, djeci ne govorimo što da vide, već samo usmjeravamo njihov pogled. Tako prirodni proces istraživanja postaje sam sebi svrha, igra se njime provlači, a učenje je zabavno!

U ovakvom okruženju djeca imaju priliku izraziti svoju kreativnost i inovativnost, testirati svoje pretpostavke i isprobati moguća rješenja, slobodno istraživati i izraditi nešto što zaista funkcionira. U konačnici djeca postaju aktivni sudionici vlastitog razvoja i razvijaju svoje kognitivne i motoričke  sposobnosti, komunikacijske i socijalne vještine te se uče obuhvatnije razmišljati. Dijete koje sudjeluje u ovom procesu ne boji se griješiti, a uvijek teži ka uspjehu. Zbog te sinergije, dijete se tijekom i nakon ovako vođenih aktivnosti osjeća dobro i ispunjeno!

“Tell me and I forget. Teach me and I remember. Involve me and I learn.”
Benjamin Franklin

4.6

RASTEaM ritam :
Jednom tjedno u trajanju od jednog punog sata (s početkom od 11.mjeseca!)

RASTEaM članarina:
250kn mjesečno

RASTEaM termini:
Konkretne termine ćemo pokušati uskladiti s Vama pa Vas molimo da u prijavi navedete koji dani u tjednu (osim subote i nedjelje) odnosno koji sati (od 16h pa nadalje) Vam odgovaraju.
Informacije i prijave:

Molimo Vas da u prijavi navedete osnovne podatke o djetetu (s eventualnim napomenama za nas ako ih imate) te svakako svoj mail/kontakt broj.

  • Moguće je prijaviti i dijete starije od 12 godina samo Vas molimo da nas prije toga kontaktirate.
  • Za djecu koja su cijelu proteklu godinu išla na redovne radionice, formirat ćemo posebnu grupu .
Veselimo se novim znanstvenim pobjedama! I vidimo se 😀
5

ISTRAŽIVANJE + IGRA = UČENJE + ZABAVA