Znanstvene radionice- RASTEaM

Znanstvene radionice „Korak do znanosti“ su pomno osmišljene tijekom višegodišnjeg rada u edukaciji i popularizaciji znanosti i namijenjene su djeci u dobi od 4 do 12 godina.

Uspomoć u osnovi ‘novog’ jezika, a konkretno uspomoć tzv. STEAM-a: Science Technology Engineering Arts Mathematics koji nam omogućuju ogroman spektar novih riječi, jezika i koncepata, djeca imaju priliku za neposredno iskustvo! Iz ovakvog načina rada s djecom, naš mali istraživački centar je iznjedrio koncept “RASTEaM”  🙂

Kako miriši? Photo by Domagoj Kunić

Uz stručno vodstvo edukatora djeca kroz cjelogodišnji STEaM edu-program znanstvenih  eksperimenata i igru slobodno istražuju različita područja znanosti. Pristup je u potpunosti iskustven što znači da djeca samostalno izvode eksperimente (sigurne za izvođenje 🙂 ), izrađuju izume i znanstvene igračke, modele, prototipe, slažu i konstruiraju i bave se pravom znanošću! Tijekom logički vođenih situacija i procesa djeca uče bez opterećenja jer se pritom igraju! Slobodnim istraživanjem i s osjećajem izazova dijete na svakoj radionici razvija svoje kognitivne i motoričke sposobnosti te komunikaciju, druži se i zabavlja. Jep, iz našeg iskustva, djeca to trebaju, to žele i  vole!

radionicepost

Pa ako imate malog znanstvenika/icu, javite se za neki od odgovarajućih programa koji idu tijekom cijele školske godine (s početkom u listopadu):

  1. PREDŠKOLSKA ZNANOST (4-6 godina)

  1. ZNANSTVENI EKSPERIMENTI (7-12 godina)
7

Učenje je zabavno!

Djeca kod nas imaju priliku koračati šarolikim svijetom znanosti jednom tjedno u trajanju od jednog punog sata. Svaka radionica je sadržajno jedinstvena pa ukoliko želite upisati svoje dijete, kontaktirajte nas s upitom!

“Ovaj način rada s djecom je toliko blizak prirodnom procesu učenja i kreativnosti da ga sama ta ideja pokreće. Dječje čuđenje i znatiželja su njegov start, istraživanje i razmišljanje ga vode i usmjeravaju, pokusi su mu alat, a kreacije su njegove postaje. I on ide i ide…”

 

!! OBAVIJEST O TRENUTNIM DOGAĐANJIMA !!

  • Primamo prijave za UPIS u redovne STEAM radionice. Mjesta imamo u grupi srijedom od 17:15h do 18:15h i još par u terminu četvrtkom od 18:30h do 19:30h. U prijavi Vas molimo da navedete Vaš željeni termin, podatke o djetetu i kontakt broj pa ćemo Vam se povratno javiti! Veselimo se 🙂

ISTRAŽIVANJE + IGRA = UČENJE + ZABAVA