priroDA i njena umjetnost, PROLJETNI ZNANSTVENI KAMP!

“Come forth into the light of things, let nature be your teacher.” – William Wordsworth

Još jedan novi Korak do znanosti za vrijeme proljetnih praznika! Vraćamo se izvorima, vodenim i prirodnim ciklusima, promatramo tijek života od sjemenke do biljke, sadimo i sijemo, gradimo plastenik i sustav za navodnjavanje, idemo u šumski lov na blago, imenujemo vrste i eksperimentiramo u različitim uvjetima mikroklime, radimo modele drveta, promatramo dizajn šume i repliciramo ga u duhu svoje kreativnosti, posjećujemo ribnjak i učimo o ljudskom čimbeniku okoliša, hranidbenim lancima i složenosti ekosustava. Sve to kroz hands-on projekte i radionice, znanstvene igre, mentalne mape, multimediju, igru i zabavu!

Boravimo u  opuštenom okruženju, družimo se u našem unutrašnjem prostoru i  vrtu, a po programu  idemo i u mini znanstvene izlete u PP Medvednica i Ribnjak. Tijekom 5 dana znanstvenog kampa djeca će uz stručno vodstvo edukatora imati priliku učiti u prirodi i od prirode!

TERMIN: 17.-21.04.’17.

Kamp uključuje i tri cjelovita obroka: doručak, ručak i užinu.

Cijena kampa za jedno dijete iznosi 1200kn, za dvoje djece 2200kn.

Edukatori su dežurni od 7:30h do 17h, a program kampa traje od 8h do 16h.

Program je namijenjen djeci školske dobi i grupi od do 12ero djece, a prijaviti se mogu djeca od 7 (eventualno 6  uz dogovor) do 12 odnosno 13 godina.

Uz prijavu (korakdoznanosti@gmail.com i 092 713 8801) vas svakako molimo za napomene u kontekstu prehrane, alergija i sl.ako ih imate.

Proljeće je najbolje vrijeme za boravak, promatranje, osluškivanje, ekperimentiranje, istraživanje, igru i zabavu u prirodi! Priroda nas uči skladu, funkcionalnosti, ciklusu života, oštroumnosti, povezanosti, poštovanju i prihvaćanju, različitosti, sinergiji, smirenosti i aktivnosti, logici, uzroku i posljedici, akciji i reakciji, umjetnosti, igri i vremenu, tome da postoji određeno vrijeme za sve. Priroda živi zbog sklada i za sklad. Idemo učiti, eksperimentirati, saditi i graditi, istraživati jedan djelić njene umjetnosti na ovom kampu 🙂  Veselimo se!

ISTRAŽIVANJE + IGRA = UČENJE + ZABAVA