‘PriProBot’, Ljetni STEaM kamp za djecu!

Ove godine ljeto ćemo ispuniti s 5 dana STEaM edu-zabavnim i to ponovno NOVIM programom kojeg smo nazvali „PriProBot“ 🙂 Na ovom kampu bavit ćemo se Prirodom, Programiranjem i Robotikom!

Na ovom Ljetnom STEaM kampu ćemo istraživati i igrati se, učiti i zabavljati se! 100% 😀 😀

Prirodu ćemo sagledati u najširem smislu te riječi pa ćemo pomoću konkretnih aktivnosti pokušati obuhvatiti širu sliku fizičkog SVIJETA te FENOMENE tog svijeta i života uopće. Od subatomskih do kozmičkih raspona ćemo si kvantitativno približiti odnose između živog svijeta i to ovog našeg bliskog nam planeta kao i svemira izvan Zemlje. Okosnica ovog  kampa nam je povezanost života čiji smo i mi sastavni dio te svijet u kojem sudjelujemo i kojeg koristimo.

Programiranje i robotika bit će nam alati za kreativne procese tijekom kojih  ćemo učiti koristiti jezik logičkog povezivanja, matematike, znanosti, dizajna i umjetnosti. Kreirat ćemo upute (kodove) za određeno djelovanje uređaja te se baviti inženjerskim rješenjima u izradi i primjeni robota. Nalik kuharskom receptu koji pomoću određene količine namirnica te uređenog redoslijeda pripreme u konačnici dovodi do gotovog jela, mi ćemo povezivati jedinice programskog jezika koje kad se integriraju u sustav, funkcioniraju kao cjelina. Nalik sinergiji prirode? 🙂

U suštini, „PriProBot“ program smo kreirali kako bi potaknuli razum i razumsko razmišljanje, kako bi dotaknuli ‘orlove oči’  i širinu percepcije koja nam često izostaje  iz svakodnevice, tijekom kojeg bi svoju pažnju usmjerili prema uzročno-posljedičnim vezama između jezika, svijeta i života!

*Kreirali smo 2 sadržajno različita programa pa je moguće da dijete pohađa 2 tjedna kampa!

Boravit ćemo u našem unutrašnjem prostoru i vrtu te program obogatiti mini znanstvenim izletima u PP medvednica i izradom mentalnih mapa. Na kampu je dvoje edukatora i za svaki termin maksimalan broj djece je 12. Osim programa, svaki dan imamo doručak, ručak i užinu.

Prijave na: korakdoznanosti@gmail.com i 092 173 8801

Obvezno navesti termin za koji prijavljujete dijete, podatke o djetetu s napomenama za nas ako ih imate (alergije i sl.) i kontakt broj.

KAD?

U terminima:

19.-23.06. i 26.-30.06.’17.

03.-07.07. i 10.-14.07.’17.

21.08.-25.08.’17. i 28.08.-01.09.’17. (OTVORILI SMO NOVI TERMIN ZBOG INTERESA I TU IMA JOŠ NEKOLIKO MJESTA!)

Program od 8h do 16h, dežurstvo od 7:30h do 17h

GDJE?

Grabešćak 16, Korak do znanosti

NAPOMENA!

Dijete treba ponijeti laptop, odjeću za presvlaku u slučaju potrebe, obuću za unutrašnji i vanjski prostor te kapu/šešir. Ako niste u mogućnosti osigurati laptop, javite nam, pobrinut ćemo se za to. 🙂

Veselimo se novom ljetnom STEaM druženju!

ISTRAŽIVANJE + IGRA = UČENJE + ZABAVA