‘PriProBot’, Ljetni STEaM kamp za djecu!

Bliži nam se ljeto pa s njim i naš program ljetnih kampova! Ove godine ljeto ćemo ispuniti s 5 dana STEaM edu-zabavnim i to ponovno NOVIM programom kojeg smo nazvali „PriProBot“! Na ovom kampu bavit ćemo se Prirodom, Programiranjem i Robotikom!

Na ovom Ljetnom STEaM kampu ćemo istraživati i igrati se, učiti i zabavljati se! 100% 😀 😀

Prirodu ćemo sagledati u najširem smislu te riječi pa ćemo pomoću konkretnih aktivnosti pokušati obuhvatiti širu sliku fizičkog SVIJETA te FENOMENE tog svijeta i života uopće. Od subatomskih do kozmičkih raspona ćemo si kvantitativno približiti odnose između živog svijeta i to ovog našeg bliskog nam planeta kao i svemira izvan Zemlje. Okosnica ovog  kampa nam je povezanost života čiji smo i mi sastavni dio te svijet u kojem sudjelujemo i kojeg koristimo.

Programiranje i robotika bit će nam alati za kreativne procese tijekom kojih  ćemo učiti koristiti jezik logičkog povezivanja, matematike, znanosti, dizajna i umjetnosti. Kreirat ćemo upute (kodove) za određeno djelovanje uređaja te se baviti inženjerskim rješenjima u izradi i primjeni robota. Nalik kuharskom receptu koji pomoću određene količine namirnica te uređenog redoslijeda pripreme u konačnici dovodi do gotovog jela, mi ćemo povezivati jedinice programskog jezika koje kad se integriraju u sustav, funkcioniraju kao cjelina. Nalik sinergiji prirode? 🙂

U suštini, „PriProBot“ program smo kreirali kako bi potaknuli razum i razumsko razmišljanje, kako bi dotaknuli ‘orlovo oko’  i širinu percepcije koja nam često izostaje  iz svakodnevice, tijekom kojeg bi svoju pažnju usmjerili prema uzročno-posljedičnim vezama između jezika, svijeta i života!

*Kreirali smo 2 sadržajno različita programa pa je moguće da dijete pohađa 2 tjedna kampa!

Boravit ćemo u našem unutrašnjem prostoru i vrtu te program obogatiti mini znanstvenim izletima u PP medvednica i izradom mentalnih mapa. Na kampu je dvoje edukatora i za svaki termin maksimalan broj djece je 12. Osim programa, svaki dan imamo doručak, ručak i užinu.

Cijena kampa za jedno dijete je 1200kn, za dvoje djece 2200kn jednako kao i za 2 tjedna kampa.

Prijave na: korakdoznanosti@gmail.com i 092 173 8801

Obvezno navesti termin za koji prijavljujete dijete, podatke o djetetu s napomenama za nas ako ih imate (alergije i sl.) i kontakt broj.

KAD?

U terminima:

19.-23.06. i 26.-30.06.’17.

03.-07.07. i 10.-14.07.’17.

31.07.-04.08.’17. i 21.08.-25.08.’17. (OTVORILI SMO NOVI TERMIN ZBOG INTERESA I TU IMA JOŠ NEKOLIKO MJESTA!)

Program od 8h do 16h, dežurstvo od 7:30h do 17h

GDJE?

Grabešćak 16, Korak do znanosti

NAPOMENA!

Dijete treba ponijeti laptop, odjeću za presvlaku u slučaju potrebe, obuću za unutrašnji i vanjski prostor te kapu/šešir. Ako niste u mogućnosti osigurati laptop, javite nam, pobrinut ćemo se za to. 🙂

Veselimo se novom ljetnom STEaM druženju!

ISTRAŽIVANJE + IGRA = UČENJE + ZABAVA

“Come forth into the light of things, let nature be your teacher.” – William Wordsworth

Još jedan novi Korak do znanosti za vrijeme proljetnih praznika! Vraćamo se izvorima, vodenim i prirodnim ciklusima, promatramo tijek života od sjemenke do biljke, sadimo i sijemo, gradimo plastenik i sustav za navodnjavanje, idemo u šumski lov na blago, imenujemo vrste i eksperimentiramo u različitim uvjetima mikroklime, radimo modele drveta, promatramo dizajn šume i repliciramo ga u duhu svoje kreativnosti, posjećujemo ribnjak i učimo o ljudskom čimbeniku okoliša, hranidbenim lancima i složenosti ekosustava. Sve to kroz hands-on projekte i radionice, znanstvene igre, mentalne mape, multimediju, igru i zabavu!

Boravimo u  opuštenom okruženju, družimo se u našem unutrašnjem prostoru i  vrtu, a po programu  idemo i u mini znanstvene izlete u PP Medvednica i Ribnjak. Tijekom 5 dana znanstvenog kampa djeca će uz stručno vodstvo edukatora imati priliku učiti u prirodi i od prirode!

TERMIN: 17.-21.04.’17.

Kamp uključuje i tri cjelovita obroka: doručak, ručak i užinu.

Cijena kampa za jedno dijete iznosi 1200kn, za dvoje djece 2200kn.

Edukatori su dežurni od 7:30h do 17h, a program kampa traje od 8h do 16h.

Program je namijenjen djeci školske dobi i grupi od do 12ero djece, a prijaviti se mogu djeca od 7 (eventualno 6  uz dogovor) do 12 odnosno 13 godina.

Uz prijavu (korakdoznanosti@gmail.com i 092 713 8801) vas svakako molimo za napomene u kontekstu prehrane, alergija i sl.ako ih imate.

Proljeće je najbolje vrijeme za boravak, promatranje, osluškivanje, ekperimentiranje, istraživanje, igru i zabavu u prirodi! Priroda nas uči skladu, funkcionalnosti, ciklusu života, oštroumnosti, povezanosti, poštovanju i prihvaćanju, različitosti, sinergiji, smirenosti i aktivnosti, logici, uzroku i posljedici, akciji i reakciji, umjetnosti, igri i vremenu, tome da postoji određeno vrijeme za sve. Priroda živi zbog sklada i za sklad. Idemo učiti, eksperimentirati, saditi i graditi, istraživati jedan djelić njene umjetnosti na ovom kampu 🙂  Veselimo se!

ISTRAŽIVANJE + IGRA = UČENJE + ZABAVA

 

STEMart ‘bridging the brain’, Zimski znanstveni kamp

Ove zime učit ćemo i zabavljati se uz STEMart!

STEMart je novi edu-program ‘Koraka do znanosti’ koji spaja znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku s umjetnošću odnosno umjetničkim izražavanjem. Na ovom zimskom kampu ćemo koristiti znanstvene koncepte iz svih područja prirodnih znanosti, modele, eksperimente, multimediju i umne mape, izradu funkcionalnih naprava, izuma i igračaka, znanstvene igre i konstrukcije, a sve njih ćemo imati priliku izraziti na svoj jedinstveni, kreativan, slobodan, umjetnički način!

Struja i roboti će nam pomoći da koristimo liniju i boje na jedinstvene načine, šuma će nam otkriti svoju umjetnost, magnetizam svoju čarobnost, matematičke obrasce ćemo pretvoriti u opipljive slike, a kemija i fizika će nam otkriti kako stvarati neuobičajena, ali prava znanstveno-umjetnička djela!

Ovu metodu rada smo simbolično nazvali ‘bridging the brain’ i njezina glavna zadaća je kreiranje ‘mosta’ između dvije polutke mozga i poticaj na sinergiju njegovih funkcija.  Djeca će uz naše stručno vodstvo u ovakvom okruženju imati priliku aktivno se baviti znanošću, tehnologijom, inženjerstvom i matematikom, iskustveno učiti te korisiti sva svoja osjetila kako bi izrazili svoju inovativnost i kreativnost, testirali svoje pretpostavke i moguća rješenja, slobodno istraživali i izrađivali nešto što zaista funkcionira, a svemu tome će pridodati svoju maštu. 🙂

Program je namijenjen grupi od do 12ero djece u dobi od 7 (eventualno 6) do 12 (eventualno 13 godina) sa dva edukatora i odvijat će se 4 dana od 8h do 16h (s dežurstvom od 7:30 do 17h) u našem prostoru na adresi Grabeščak 16, a po rasporedu će sadržavati i par mini znanstvenih izleta u PP Medvednica. Kamp uključuje i tri cjelovita obroka: doručak, ručak i užinu. Cijena cjelokupnog programa je 1000kn.

Termini: 27.-30.12.’16. i 02.-05.01.’17.

Kontakti za sve informacije i prijave: korakdoznanosti@gmail.com i 092 173 8801

Molimo Vas da u prijavi uz podatke o djetetu i kontakt navedete eventualne napomene ako smatrate da je to potrebno (npr. ako dijete ima potrebu za posebnom ishranom i sl.).

Prijavite svoje dijete na obuhvatni zimski STEMart edu-program i vidimo se!

ISTRAŽIVANJE + IGRA = UČENJE + ZABAVA

LJETNI Korak do znanosti!

5-odnevni STEAM edu-programi tijekom ljetnih praznika 🙂

  • Imamo još nekoliko mjesta za kampove u kolovozu!
ljetnikamp2016plakat13

Plakatić za LJETNI Korak do znanosti 🙂

Kako najbolje provesti i ispuniti dječje vrijeme tijekom ljetnih praznika? Mi kažemo: ZNANSTVENO!

Korak do znanosti djeci od 6 do 12 godina omogućuje 5 dana iskustvenog učenja, znanstvenog istraživanja, igre, eksperimentiranja i znanstvene zabave!

Ljetni Korak do znanosti podrazumijeva 2 sadržajno različita STEaM (Science Technology Engineering Arts Mathematics) edu-programa tijekom kojih ćemo se baviti:

  • fizikom, kemijom i biologijom 4 elementa: Zrakologijom, Vodologijom, Zemljologijom i Vatrologijom
  •  strujom, robotima i magnetizmom

Pomoću eksperimenata i malih projekata upoznat ćemo svojstva  fluida, njihove cikluse i tranformacije. U tlu i iznad tla ćemo promatrati vrevu života te eksperimentirati s njegovim česticama i fazama. U sigurnim uvjetima, omogućit ćemo različita gorenja, mjeriti ćemo i crtati grafove, upoznati struju te robote i istraživati čudesni magnetizam.

Znanstveni program odvijat će se u vremenu od 8 do 16 sati u našem unutrašnjem prostoru i vrtu u Gračanima na adresi Grabeščak 16 i to u grupi od do 12ero djece. Edukatori će biti dežurni od 7:30h do 17h pa roditelji u tom vremenu mogu dovesti odnosno doći po dijete. Programi uključuju i mini šumske znanstvene izlete u PP Medvednica te cjelovite obroke: doručak, ručak i užinu.

Djeca će uz stručno vodstvo edukatora izvesti mnoštvo eksperimenata, izrađivati umne mape i imati priliku za slobodno istraživanje pa i kreaciju vlastitih eksperimenta odnosno izuma, graditi kamp kućicu za znanstveno kampiranje, kvalitetno ispuniti svoje slobodno vrijeme, boraviti u prirodi, družiti se i učiti!

Termini:

LIPANJ                                  SRPANJ                          KOLOVOZ

13.-17.06. i 20.-24.06.           4.-8.7. i 25.-29.7.            8.-12.8. i 22.-26.8.

Informacije i prijave:

Molimo Vas da u prijavi navedete za koji tjedan prijavljujete djecu te osnovne podatke o djetetu (s eventualnim napomenama za hranu, alergije i sl.) te svakako svoj kontakt broj.

*Moguće je prijaviti i dijete mlađe od 6 odnosno starije od 12 godina samo Vas molimo da nas prije toga kontaktirate s tom napomenom.

Veselimo se ljetnom znanstvenom druženju! I vidimo se 🙂

ISTRAŽIVANJE + IGRA = UČENJE + ZABAVA

 

Znanstveni kampovi „Korak do znanosti“ su idealni za kvalitetno provođenje vremena tijekom praznika. Ovaj oblik programa je cjelodnevan i daje nam jedinstvenu priliku da se obuhvatno bavimo određenom tematikom, a svi kampovi (LJETNI, ZIMSKI i PROLJETNI) su tematski i interdisciplinarni. Aktivnosti uključuju izrade umnih mapa, mnoštvo eksperimenata iz različitih područja znanosti, multimedijske prezentacije, izrade izuma, mini znanstvene izlete, znanstvene igre i puno znanstvene zabave i druženja!

1ISTRAŽIVANJE + IGRA = UČENJE + ZABAVA