SciPlay, ZIMSKI STEaM KAMP ZA DJECU, PRIJAVE!

IGRA. IGRANJE. ZNANSTVENO IGRANJE. ISTRAŽIVANJE. UČENJE. ZABAVA!

„Play is the highest form of research.“ A. Einstein

Na ovom zimskom kampu djeca će imati priliku kao i u svim našim programima sudjelovati, potpuno i aktivno, samostalno i u timovima, slobodno u svim aktivnostima. Uz naše stručno vodstvo, djeca će se prvenstveno igrati tijekom svake aktivnosti i znati će da smo svi tu kako bi se igrali!

Imat će priliku sastaviti, rastaviti, pomirisati, isprobati, graditi, doživljavati, eksperimentirati, iskustveno učiti i istraživati mogućnosti, razvijati svoje vještine. Igra će biti glavna motivacija i alat pomoću kojeg ćemo istraživati različita područja znanosti, tehnologije, inženjerstva, umjetnosti i matematike.

Igrat ćemo se tijekom izrade znanstvenih igračaka, igrat ćemo se društveno, igrat ćemo se tlakom zraka i vodom, igrat ćemo se ravnotežom, igrat ćemo se promjenom percepcije, igrat ćemo se robotima, igricama i programiranjem, igrat ćemo se umjetničkim djelima, igrati ćemo se brojevima i riječima, igrati ćemo se u našem unutrašnjem prostoru, na igralištu i u šumi.

Da, sve i baš sve na ovom kampu imat će svrhu igranja i sve ćemo raditi zbog toga što sloboda kreacije i osjećaj zadovoljstva kojeg svi imamo kad kreiramo nešto novo u svojoj srži jest proces učenja!

INFORMACIJE:

Program je namijenjem djeci u dobi od od 7. do 12. godina (ev. 6 odnosno 13 godina, molimo da nas kontaktirate za upit)

Termin: 08.-12.01.2018., 8-16h s dežurstvom od 7:30h do 17h

Lokacija: Korak do znanosti, Grabeščak 16, Zagreb

Cijena: 1200kn za jedno dijete, 2200kn za dvoje djece (uključeni obroci: doručak, ručak i užina)

*Napomena: Djeca trebaju imati obuću za unutrašnji i vanjski prostor, toplu odjeću za izlaske i presvlaku i  ako imaju i to žele, trebaju ponijeti neku svoju igračku, laptop/tablet/mobitel. 🙂

U prijavi (na adresu korakdoznanosti@gmail.com) molimo navedite podatke o djetetu i svakako kontakt broj u slučaju potrebe za bržom komunikacijom. Ako imate eventualnih napomena za nas, navedite ih (alergije, posebna ishrana i sl.). Također, slobodno nas kontaktirajte za sve upite na 092 173 8801.

Veselimo se novom zimskom druženju!

ISTRAŽIVANJE + IGRA = UČENJE + ZABAVA

‘PriProBot’, Ljetni STEaM kamp za djecu!Bliži nam se ljeto pa s njim i naš program ljetnih kampova! Ove godine ljeto ćemo ispuniti s 5 dana STEaM edu-zabavnim i to ponovno NOVIM programom kojeg smo nazvali „PriProBot“! Na ovom kampu bavit ćemo se Prirodom, Programiranjem i Robotikom!

Na ovom Ljetnom STEaM kampu ćemo istraživati i igrati se, učiti i zabavljati se! 100% 😀 😀

Prirodu ćemo sagledati u najširem smislu te riječi pa ćemo pomoću konkretnih aktivnosti pokušati obuhvatiti širu sliku fizičkog SVIJETA te FENOMENE tog svijeta i života uopće. Od subatomskih do kozmičkih raspona ćemo si kvantitativno približiti odnose između živog svijeta i to ovog našeg bliskog nam planeta kao i svemira izvan Zemlje. Okosnica ovog  kampa nam je povezanost života čiji smo i mi sastavni dio te svijet u kojem sudjelujemo i kojeg koristimo.

Programiranje i robotika bit će nam alati za kreativne procese tijekom kojih  ćemo učiti koristiti jezik logičkog povezivanja, matematike, znanosti, dizajna i umjetnosti. Kreirat ćemo upute (kodove) za određeno djelovanje uređaja te se baviti inženjerskim rješenjima u izradi i primjeni robota. Nalik kuharskom receptu koji pomoću određene količine namirnica te uređenog redoslijeda pripreme u konačnici dovodi do gotovog jela, mi ćemo povezivati jedinice programskog jezika koje kad se integriraju u sustav, funkcioniraju kao cjelina. Nalik sinergiji prirode? 🙂

U suštini, „PriProBot“ program smo kreirali kako bi potaknuli razum i razumsko razmišljanje, kako bi dotaknuli ‘orlovo oko’  i širinu percepcije koja nam često izostaje  iz svakodnevice, tijekom kojeg bi svoju pažnju usmjerili prema uzročno-posljedičnim vezama između jezika, svijeta i života!

*Kreirali smo 2 sadržajno različita programa pa je moguće da dijete pohađa 2 tjedna kampa!

Boravit ćemo u našem unutrašnjem prostoru i vrtu te program obogatiti mini znanstvenim izletima u PP medvednica i izradom mentalnih mapa. Na kampu je dvoje edukatora i za svaki termin maksimalan broj djece je 12. Osim programa, svaki dan imamo doručak, ručak i užinu.

Prijave na: korakdoznanosti@gmail.com i 092 173 8801

Obvezno navesti termin za koji prijavljujete dijete, podatke o djetetu s napomenama za nas ako ih imate (alergije i sl.) i kontakt broj.

KAD?

U terminima:

19.-23.06. i 26.-30.06.’17.

03.-07.07. i 10.-14.07.’17.

31.07.-04.08.’17. i 21.08.-25.08.’17. (OTVORILI SMO NOVI TERMIN ZBOG INTERESA I TU IMA JOŠ NEKOLIKO MJESTA!)

Program od 8h do 16h, dežurstvo od 7:30h do 17h

GDJE?

Grabešćak 16, Korak do znanosti

NAPOMENA!

Dijete treba ponijeti laptop, odjeću za presvlaku u slučaju potrebe, obuću za unutrašnji i vanjski prostor te kapu/šešir. Ako niste u mogućnosti osigurati laptop, javite nam, pobrinut ćemo se za to. 🙂

Veselimo se novom ljetnom STEaM druženju!

ISTRAŽIVANJE + IGRA = UČENJE + ZABAVA

“Come forth into the light of things, let nature be your teacher.” – William Wordsworth

Još jedan novi Korak do znanosti za vrijeme proljetnih praznika! Vraćamo se izvorima, vodenim i prirodnim ciklusima, promatramo tijek života od sjemenke do biljke, sadimo i sijemo, gradimo plastenik i sustav za navodnjavanje, idemo u šumski lov na blago, imenujemo vrste i eksperimentiramo u različitim uvjetima mikroklime, radimo modele drveta, promatramo dizajn šume i repliciramo ga u duhu svoje kreativnosti, posjećujemo ribnjak i učimo o ljudskom čimbeniku okoliša, hranidbenim lancima i složenosti ekosustava. Sve to kroz hands-on projekte i radionice, znanstvene igre, mentalne mape, multimediju, igru i zabavu!

Boravimo u  opuštenom okruženju, družimo se u našem unutrašnjem prostoru i  vrtu, a po programu  idemo i u mini znanstvene izlete u PP Medvednica i Ribnjak. Tijekom 5 dana znanstvenog kampa djeca će uz stručno vodstvo edukatora imati priliku učiti u prirodi i od prirode!

TERMIN: 17.-21.04.’17.

Kamp uključuje i tri cjelovita obroka: doručak, ručak i užinu.

Cijena kampa za jedno dijete iznosi 1200kn, za dvoje djece 2200kn.

Edukatori su dežurni od 7:30h do 17h, a program kampa traje od 8h do 16h.

Program je namijenjen djeci školske dobi i grupi od do 12ero djece, a prijaviti se mogu djeca od 7 (eventualno 6  uz dogovor) do 12 odnosno 13 godina.

Uz prijavu (korakdoznanosti@gmail.com i 092 713 8801) vas svakako molimo za napomene u kontekstu prehrane, alergija i sl.ako ih imate.

Proljeće je najbolje vrijeme za boravak, promatranje, osluškivanje, ekperimentiranje, istraživanje, igru i zabavu u prirodi! Priroda nas uči skladu, funkcionalnosti, ciklusu života, oštroumnosti, povezanosti, poštovanju i prihvaćanju, različitosti, sinergiji, smirenosti i aktivnosti, logici, uzroku i posljedici, akciji i reakciji, umjetnosti, igri i vremenu, tome da postoji određeno vrijeme za sve. Priroda živi zbog sklada i za sklad. Idemo učiti, eksperimentirati, saditi i graditi, istraživati jedan djelić njene umjetnosti na ovom kampu 🙂  Veselimo se!

ISTRAŽIVANJE + IGRA = UČENJE + ZABAVA

 

STEMart ‘bridging the brain’, Zimski znanstveni kamp

Ove zime učit ćemo i zabavljati se uz STEMart!

STEMart je novi edu-program ‘Koraka do znanosti’ koji spaja znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku s umjetnošću odnosno umjetničkim izražavanjem. Na ovom zimskom kampu ćemo koristiti znanstvene koncepte iz svih područja prirodnih znanosti, modele, eksperimente, multimediju i umne mape, izradu funkcionalnih naprava, izuma i igračaka, znanstvene igre i konstrukcije, a sve njih ćemo imati priliku izraziti na svoj jedinstveni, kreativan, slobodan, umjetnički način!

Struja i roboti će nam pomoći da koristimo liniju i boje na jedinstvene načine, šuma će nam otkriti svoju umjetnost, magnetizam svoju čarobnost, matematičke obrasce ćemo pretvoriti u opipljive slike, a kemija i fizika će nam otkriti kako stvarati neuobičajena, ali prava znanstveno-umjetnička djela!

Ovu metodu rada smo simbolično nazvali ‘bridging the brain’ i njezina glavna zadaća je kreiranje ‘mosta’ između dvije polutke mozga i poticaj na sinergiju njegovih funkcija.  Djeca će uz naše stručno vodstvo u ovakvom okruženju imati priliku aktivno se baviti znanošću, tehnologijom, inženjerstvom i matematikom, iskustveno učiti te korisiti sva svoja osjetila kako bi izrazili svoju inovativnost i kreativnost, testirali svoje pretpostavke i moguća rješenja, slobodno istraživali i izrađivali nešto što zaista funkcionira, a svemu tome će pridodati svoju maštu. 🙂

Program je namijenjen grupi od do 12ero djece u dobi od 7 (eventualno 6) do 12 (eventualno 13 godina) sa dva edukatora i odvijat će se 4 dana od 8h do 16h (s dežurstvom od 7:30 do 17h) u našem prostoru na adresi Grabeščak 16, a po rasporedu će sadržavati i par mini znanstvenih izleta u PP Medvednica. Kamp uključuje i tri cjelovita obroka: doručak, ručak i užinu.

Termini: 27.-30.12.’16. i 02.-05.01.’17.

Kontakti za sve informacije i prijave: korakdoznanosti@gmail.com i 092 173 8801

Molimo Vas da u prijavi uz podatke o djetetu i kontakt navedete eventualne napomene ako smatrate da je to potrebno (npr. ako dijete ima potrebu za posebnom ishranom i sl.).

Prijavite svoje dijete na obuhvatni zimski STEMart edu-program i vidimo se!

ISTRAŽIVANJE + IGRA = UČENJE + ZABAVA

LJETNI Korak do znanosti!

5-odnevni STEAM edu-programi tijekom ljetnih praznika 🙂

  • Imamo još nekoliko mjesta za kampove u kolovozu!
ljetnikamp2016plakat13

Plakatić za LJETNI Korak do znanosti 🙂

Kako najbolje provesti i ispuniti dječje vrijeme tijekom ljetnih praznika? Mi kažemo: ZNANSTVENO!

Korak do znanosti djeci od 6 do 12 godina omogućuje 5 dana iskustvenog učenja, znanstvenog istraživanja, igre, eksperimentiranja i znanstvene zabave!

Ljetni Korak do znanosti podrazumijeva 2 sadržajno različita STEaM (Science Technology Engineering Arts Mathematics) edu-programa tijekom kojih ćemo se baviti:

  • fizikom, kemijom i biologijom 4 elementa: Zrakologijom, Vodologijom, Zemljologijom i Vatrologijom
  •  strujom, robotima i magnetizmom

Pomoću eksperimenata i malih projekata upoznat ćemo svojstva  fluida, njihove cikluse i tranformacije. U tlu i iznad tla ćemo promatrati vrevu života te eksperimentirati s njegovim česticama i fazama. U sigurnim uvjetima, omogućit ćemo različita gorenja, mjeriti ćemo i crtati grafove, upoznati struju te robote i istraživati čudesni magnetizam.

Znanstveni program odvijat će se u vremenu od 8 do 16 sati u našem unutrašnjem prostoru i vrtu u Gračanima na adresi Grabeščak 16 i to u grupi od do 12ero djece. Edukatori će biti dežurni od 7:30h do 17h pa roditelji u tom vremenu mogu dovesti odnosno doći po dijete. Programi uključuju i mini šumske znanstvene izlete u PP Medvednica te cjelovite obroke: doručak, ručak i užinu.

Djeca će uz stručno vodstvo edukatora izvesti mnoštvo eksperimenata, izrađivati umne mape i imati priliku za slobodno istraživanje pa i kreaciju vlastitih eksperimenta odnosno izuma, graditi kamp kućicu za znanstveno kampiranje, kvalitetno ispuniti svoje slobodno vrijeme, boraviti u prirodi, družiti se i učiti!

Termini:

LIPANJ                                  SRPANJ                          KOLOVOZ

13.-17.06. i 20.-24.06.           4.-8.7. i 25.-29.7.            8.-12.8. i 22.-26.8.

Informacije i prijave:

Molimo Vas da u prijavi navedete za koji tjedan prijavljujete djecu te osnovne podatke o djetetu (s eventualnim napomenama za hranu, alergije i sl.) te svakako svoj kontakt broj.

*Moguće je prijaviti i dijete mlađe od 6 odnosno starije od 12 godina samo Vas molimo da nas prije toga kontaktirate s tom napomenom.

Veselimo se ljetnom znanstvenom druženju! I vidimo se 🙂

ISTRAŽIVANJE + IGRA = UČENJE + ZABAVA

 

Znanstveni kampovi „Korak do znanosti“ su idealni za kvalitetno provođenje vremena tijekom praznika. Ovaj oblik programa je cjelodnevan i daje nam jedinstvenu priliku da se obuhvatno bavimo određenom tematikom, a svi kampovi (LJETNI, ZIMSKI i PROLJETNI) su tematski i interdisciplinarni. Aktivnosti uključuju izrade umnih mapa, mnoštvo eksperimenata iz različitih područja znanosti, multimedijske prezentacije, izrade izuma, mini znanstvene izlete, znanstvene igre i puno znanstvene zabave i druženja!

1ISTRAŽIVANJE + IGRA = UČENJE + ZABAVA